Hírek

Tanfolyami időpontok

Tanfolyam indul: minden hónapban, kis létszámú csoporttal.

Élő Nyelvek Szemináriuma

akkreditáltsága és a nagyszámú kiképzett tanára, illetve kapcsolati rendszerében szervezett tanfolyamok biztosíték a haladásra mind a képzés, mind a vizsgára való felkészítés során. Beiratkozásról menüpont: www.elonyelvek.hu >>>

TOEFL® vizsgára felkészítés

TOEFL® vizsgára felkészítés 1970-80-as évek óta. Amely intézmény felkészít nem vizsgáztathat, amelyik vizsgáztat, nem készíthet fel vizsgára.

TOEFL iBT® nyelvvizsga

TOEFL® vizsgát lehet tenni a Fulbright Alapítvány szervezésében minden második szombaton: www.fulbright.hu.

Facebook oldalunk

NYELVINFÓ - nyelvtanulás, nyelvvizsga


NYELVTANULÓKNAK

 Kérdezz, írj. Igyekszünk segíteni. Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

NYELVISKOLÁKNAK

 Hirdetési lehetőség.  Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

CIKKEK

 Várunk cikkeket.

HÍREK

 Várunk híreket.

HIRDETÉS

 Érdeklődés. Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Jogszabályok

 https://www.fvsz.hu/wp-content/uploads/2020/02/MK_20_020.pdf


Hogyan válasszunk nyelviskolát?
 Alapvetően két típusa van a nyelviskoláknak:
  1. Nyelviskola, amelyiket üzleti megfontolásból felkészült, vállalkozó szellemű szaktanárok alapítanak és vezetnek. Igyekeznek megvásárolni a közgazdasági, jogi és egyéb szolgáltatást az iskola működési hátterének sikeres biztosításhoz. Humán beállítottságú nyelviskola.
  2. Nyelviskola, amelyiket üzleti megfontolásból közgazdászok, jogászok és más területen dolgozók alapítanak és igyekeznek megvásárolni a nyelvszakmai tudást valamint minden egyéb szolgáltatást az iskola működési hátterének biztosításához. Üzleti beállítottságú nyelviskola.
Nyelvtanfolyamra vagy magántanárhoz érdemes inkább járni?
Figyelembe kell venni, hogy egy „bevezetett” nyelviskola rendelkezik koncepcióval, múlttal, technikai infrastruktúrával, széleskörű ismeretekkel, kapcsolatrendszerrel. Ezek jó esetben tudásközpontok, ahol a tanárok is tanulnak. Ilyen nyelviskola felméri az előzetesen szerzett tudást és meghatározott szintrendszer szerint osztja be a tanulót. Program szerinti tematikus haladást biztosít.
A magántanár drágább, sokszor diploma nélkül tanítanak, így a tanulni vágyónak nagyobb rátekintéssel kell tudni választani és döntést hozni. Mondják, hogy a magánóra megfelelő korrepetálási lehetőség a gátlásosság feloldására, de az igazság az, hogy ma már a nyelviskolákban a kis létszámú tanfolyamokon nagyon fel lehet „oldódni” és élénk tud lenni az óra, ragyogó közösségek alakulnak ki. A magánórát az válassza, aki jól ki tudja aknázni a benne levő lehetőséget és jól tud haladni. Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy kinek mi a megfelelő tanulási forma. A nyelviskola esetében is érdemes a hátteret megvizsgálni, mielőtt a tanfolyamra beiratkozik valaki. Ha nem jól dönt, csak az idő halad és nem a tanulás. Nem szabad bedőlni a minőségbiztosítási rendszerek hangzatos megfogalmazásainak. A száraz empirikusság nem ezen szakterület sajátja.
Nagyon népszerű gondolat a próba óra kérése. Ha ezt kéri valaki, az biztosan azt jelenti, hogy nem sikerült a nyelviskolát megismernie. A próba óra kérése általában téves szemlélet, hiszen egy vagy két alkalomból semmi nem vonható le, lehet az egész egy kirakatszerű állapot. Jobb, ha nem ezt az utat választja a tanulni vágyó. Informálódás a jelszó, és ez ma már a világhálón nem olyan nehéz. Az ár még önmagában nem mond el túl sokat az oktatás színvonaláról. A túl alacsony és a túl magas árakat mindenesetre gyanakvással kell kezelni. A túlzottan csábító ajánlatokat is érdemes kerülni (három hét alatt, vagy 50-60 óra alatt középfokú nyelvvizsga a nulláról, stb.).

Cikkek: https://www.elonyelvek.hu/nyelviskola-bemutato/nyelviskola-tortenelme-1949-tol.html;  ; https://www.elonyelvek.hu/nyelviskola-bemutato.html;

NYELVTANFOLYAMOK, training, coaching https://www.elonyelvek.hu/informacio-beiratkozashoz.html

NYELVVIZSGÁK:
TOEFL iBT®        - itt: TOEFL®https://www.fulbright.hu/computer-based-test

IELTS            - itt:  IELTShttps://www.britishcouncil.hu/en/exam/ielts/dates-fees-locations

ELTE Origó  egynyelvű és kétnyelvű nyelvvizsga https://www.elonyelvek.hu/nyelvvizsga.html
BME – egynyelvű, kétnyelvű nyelvvizsga

Cambridge – egynyelvű angol nyelvvizsga - https://www.britishcouncil.hu/angol-nyelvvizsga/cambridge
ECL – angol nyelvvizsga
LanguageCert – egynyelvű angol nyelvvizsga

BE – Business English – angol üzleti nyelvvizsgák
ESP – English for specific purposes - gazdasági nyelvvizsgák
Euroexam – angol, német nyelvvizsga
Telc – egynyelvű angol, német nyelvvizsga
iTOLC – német és angol PC nyelvvizsga
ÖSD – osztrák német nyelvvizsga  https://www.budapest.oesterreichinstitut.hu/nemet-nyelvvizsgak-
Zertifikat – Goethe német nyelvvizsga  https://www.goethe.de/ins/hu/hu/spr/prf.html
DELF – francia egynyelvű
DALF – francia egynyelvű nyelvvizsga
DELE – spanyol egynyelvű nyelvvizsga
Akkreditált nyelvvizsgarendszerek:  https://nyak.oh.gov.hu/doc/akk_vizsgarendszer

Nyelvvizsga kompetenciák https://www.elonyelvek.hu/nyelvvizsga/nyelvvizsga-kompetenciak.html

Melyik nyelvvizsgát válasszam? Pl.:https://nyelvkonyvbolt.hu/melyik-nyelvvizsgat-valasszam-1

Nyelvtanulás szintjei: KER, CEFR https://www.elonyelvek.hu/nyelvvizsga/ker-kozos-referenciaszintek-altalanos-szintrendszere.html; https://www.coe.int/en/web/common-european-framework-reference-languages/level-descriptions

Online nyelvvizsga ingyen: IELTS elérhető ingyenesen online, 60+40 perc, és elég jó képet ad a tudásról. Ha az ember elvégzi a listeninget, a végén megkapja a sávos értékelést: pl.: band 7.5,  abból a KER szerinti szint is kiszámítható.  A readingnél is hasonló. Regisztráció szükséges: https://ieltsonlinetests.com/collection/ielts-recent-actual-test-answers-volume-1

Tesztek: https://www.elonyelvek.hu/angol-nyelvi-tesztek-hangositott-anyagok-tudast-felmero-tesztek-online-kurzus-oldalunkon.html

Online tanfolyam ingyen: Érdemes ellátogatni a www.usalearns.org, honlapra is, ahol az élet minden területét érintő szövegeket, cikkeket lehet elolvasni, meghallgatni, megnézni videókat, ingyen nyelvet tanulni.

https://www.elonyelvek.hu/angol-nyelvi-tesztek-hangositott-anyagok-tudast-felmero-tesztek-online-kurzus-oldalunkon.html

Könyvajánlatok, könyvesboltok Libra könyvesbolt Nyelvkönyvbolt, 1085 Budapest, Kölcsey utca 2. Telefon: +36 1 267 5777, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nyelvtanulás külföldön https://www.elonyelvek.hu/nyelvtanfolyamok-kulfoldon-study-abroad.html

A Hivatal: Pest Megyei Kormányhivatal, Felnőttképzés http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest/szervezeti-egysegek-elerhetosegei/szakkepzesi-es-felnottkepzesi-foosztaly/felnottkepzesi-osztaly/kapcsolodo-anyagok-felnottkepzes