Hírek

Tanfolyami időpontok

Tanfolyam indul: minden hónapban, kis létszámú csoporttal.

Élő Nyelvek Szemináriuma

akkreditáltsága és a nagyszámú kiképzett tanára, illetve kapcsolati rendszerében szervezett tanfolyamok biztosíték a haladásra mind a képzés, mind a vizsgára való felkészítés során. Beiratkozásról menüpont: www.elonyelvek.hu >>>

TOEFL® vizsgára felkészítés

TOEFL® vizsgára felkészítés 1970-80-as évek óta. Amely intézmény felkészít nem vizsgáztathat, amelyik vizsgáztat, nem készíthet fel vizsgára.

TOEFL iBT® nyelvvizsga

TOEFL® vizsgát lehet tenni a Fulbright Alapítvány szervezésében minden második szombaton: www.fulbright.hu.

Facebook oldalunk

TOEFL iBT® nyelvvizsga

Együttműködő partnerünk a Fulbright Alapítvány. www.fulbright.hu (FULBRIHT BIZOTTSÁG Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság, 1082 Budapest, Baross u. 62) Szervezésükben 12 számítógépen, általában havi több alkalommal lehet letenni a vizsgát. Jelentkezni lehet az interneten, a www.ets.org oldalon. Egy személyes profile készítése után lehet kiválasztani az időpontot, a vizsgahelyet címe alapján.

A TOEFL iBT® nyelvvizsga négy részből áll és a következő készségeket méri: olvasás, hallásutáni értés, beszéd és írás. A nyelvvizsga folyamatos és kb. négy órát vesz igénybe. A TOEFL iBT® vizsga az internet igénybevételével történik. Gyakorlást igényel, mert a különböző feladatok megoldása közben nincs idő arra, hogy a tesztmegoldás technikáját a helyszínen ismerje meg valaki. 
A vizsga közben a vizsgázó jegyzetelhet, a vizsga végén a lapokat összegyűjtik és megsemmisítik. A TOEFL iBT® szóbeli rész mikrofon segítségével kerül rögzítésre és a felvétel így kiértékelésre. Az írásbeli esetén a megoldást rögzítik és ellenőrzik. Az ETS kiképzett értékelői hozzák meg a döntést a nyelvvizsga eredményéről.

Az eredmény kb. 12 nap alatt kerül fel a saját TOEFL® account-ra, ez az eredmény azonban nem hivatalos, bár  sok egyetem ezt is elfogadja. A hivatalos eredmény postai úton érkezik, 13 nappal a vizsga után kerül feladásra, az USA-ba kb. 7-10 nap alatt, máshova kb. 4-6 hét alatt jut el az egyetemekhez, tehát ha az egyetem csak a hivatalos eredményt fogadja el, ezt az időt bele kell kalkulálni. A jelentkezéssel egy időben 4 egyetem kódját lehet megadni, nekik az ETS postázza a vizsga eredményét.

A nyelvvizsga menete
A nyelvvizsgaA feladatRendelkezésre álló Idő
Olvasás 3-4 bekezdés, 12-14 kérdéscsoportok 60-80 perc
Hallás utáni értés 6-9 feladat,
2-3 társalgás, 4-6 előadás
60-90 perc
Szünet   10 perc
Beszéd 6 feladat: 2 független és 4 összefüggő 20 perc
Írás 1 összefüggő feladat
1 független feladat
20 perc
30 perc

Az összefüggő (integrált) típusú feladat két három készséget érint és a TOEFL iBT® nyelvvizsga egyik új típusú feladatai közé tartozik: egy kérdés olvasáshoz, kapcsolódó hallgatáshoz majd beszédhez vezet, vagy kérdésre a válasz hallás után beszédhez vezet, vagy a kérdésre olvasás, hallás után írásban van a válasz.

A TOEFL® nyelvvizsgát több mint 9000 főiskola és egyetem ismeri el világszerte, ideértve olyan országokat, mint UK, Ausztrália, Új-Zéland, Kanada. A legelterjedtebb nyelvvizsga a világon.

Igény szerint az Élő Nyelvek Szemináriuma felkészíti a TOEFL iBT® nyelvvizsgára az érdeklődőt egyénileg, vagy csoportos formában. A vizsga megszervezésében együttműködik.

A TOEFL / TOEFLiBT az Educational Testing Service (ETS) lajstromozott védjegye. A jelen árú/szolgáltatás az ETS által nem került átnézésre, illetve jóváhagyásra.

 

Nyelvtanulás 1949 óta = ÉLŐ NYELVEK SZEMINÁRIUMA
Élőnyelvek2010

ITT TANULNI KELL!

ANGOL - NÉMET - FRANCIA - OLASZ - SPANYOL