Hírek

Tanfolyami időpontok

Tanfolyam indul: minden hónapban, kis létszámú csoporttal.

Élő Nyelvek Szemináriuma

akkreditáltsága és a nagyszámú kiképzett tanára, illetve kapcsolati rendszerében szervezett tanfolyamok biztosíték a haladásra mind a képzés, mind a vizsgára való felkészítés során. Beiratkozásról menüpont: https://www.elonyelvek.hu/informacio-beiratkozashoz

TOEFL® vizsgára felkészítés

TOEFL® vizsgára felkészítés 1970-80-as évek óta. Amely intézmény felkészít nem vizsgáztathat, amelyik vizsgáztat, nem készíthet fel vizsgára.

TOEFL iBT® nyelvvizsga

TOEFL® vizsgát lehet tenni a Fulbright Alapítvány szervezésében minden második szombaton: www.fulbright.hu.

Facebook oldalunk

TOEFL iBT® nyelvtanfolyam az iskolánkban

Miért is jó a TOEFL iBT® tanfolyam és a sikeres nyelvvizsga?
A cél egy jó egyetemre való bejutás? Phd? MBA? Különleges vízumra van szükség? Vagy csak magas szinten továbbtanulni a nyelvet? A Toeflibt vizsgaeredményt mindenhol elfogadják. Most már csak a megfelelő számú pontra van szükség.

A Toeflibt tanfolyami lehetőségek:

 • Magasabb, vizsgára felkészítő szintek: Pre TOEFL iBT®, TOEFL iBT® preparatory.

Vizsgára felkészítő speciális tanfolyamainkat kis létszámú csoportokba szervezzük, de lehetőség van arra is, hogy az érdeklődő magánórai képzést rendeljen meg a központunkban. A tanfolyamok kezdésével kapcsolatban a www.elonyelvek.hu oldalon kap információt, vagy írjon az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre, hívja a 06 20 9722744-es számot. Beiratkozás a központunkban: Élő Nyelvek Szemináriuma, Bp. V. ker. Fejér György u. 8-10. Amióta akadémiai jellegű vizsgák léteznek angol nyelvből, mi azokra felkészítünk.
Látogasson el a fő honlapunkra: www.elonyelvek.hu. Az árakról, a beiratkozás menetéről itt tájékozódhat: https://www.elonyelvek.hu/informacio-beiratkozashoz
Általános tanfolyami útmutató:

TANFOLYAMOK:                                     TANFOLYAMKEZDÉS:

1. Őszi Tanfolyam, 8 hetes      Szeptember
2. Őszi-téli nyelvtanfolyam, 8 hetes.
     November
3. Téli-tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes      Február
4. Tavaszi nyelvtanfolyam, 8 hetes
     Április
5. Tavaszi-nyári nyelvtanfolyamok, 8 hetes      Június
6. INTENZÍV nyári nyelvtanfolyamok 2-3 hetes nyelvtanfolyamok indulnak

A TOEFL iBT® nyelvvizsga négy részből áll és a következő készségeket méri: olvasás, hallásutáni értés, beszéd és írás, tehát a felkészítés első sorban ezeket a készségeket fejleszti. A tanfolyamra középfokú vizsga (részletesen- ’tanfolyam csomag’ ) letétele után, vagy annak megfelelő tudással lehet jelentkezni. A tanfolyam figyelembe veszi, hogy a TOEFL iBT® amerikai eredetű nyelvvizsga és akadémiai jellegű, tehát a felsorolt követelményrendszer mellett sok egyéb felmerülő kérdéssel és készséggel is foglalkozik, hogy a nyelvi felhasználó tudja az általános nyelvi ismeretek és a mára már bizonyos intézményi rendszerben és helyzetekben elvárt nyelvtudás szerkezeteinek és szókincsének ismeretét és használatát, hogy elsajátítsa a magas nyelvi igényesség kifejezőképességét. Ehhez az órai aktív jelenléten túl, az adott óra számának megfelelően, inkább azt meghaladóan kell otthon készülni.

A
TOEFL iBT® felkészítő tanfolyamokat általában heti 2x2 (Pre) és heti 1x4 (Preparatory) tanórában tartjuk. A felkészítés kellő betekintést ad a nyelvvizsga menetébe, a részletekbe, de az érdeklődőre sok kiegészítő feladat vár a tanórákon kívüli időszakban is. A TOEFL® nyelvvizsgára felkészülő tanulónak mindig javasolt, hogy minél több típusú szöveget olvasson. Az interneten sok lehetőség van rá. Érdemes a hallásutáni készséget is fejleszteni. A TV és rádióállomások hallgatásán kívül az interneten is a rendelkezésre áll: www.npr.orgwww.bbc.co.uk/radiowww.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish oldalakon. 
Nagyon ajánlott ellátogatni a a www.usalearns.org honlapra. Sok témakörről lehet találni írott szöveget és hallás utáni anyagot.
A beszédkészség gyakorlására a közösség a legjobb. Ma már a nyelvórán kívül is lehet gyakorolni. Érdemes egyénileg is gyakorolni a beszédet, a véleményalkotást. Minél több témakörről tud valaki beszélni, annál könnyebben küzd meg az ismeretlen témakörrel is. Arra kell törekedni, hogy bármilyen témakörről legalább egy percen át összefüggően tudjon beszélni, és ha ez már megy, akkor könnyen írott formában is lehet folytatni a gyakorlást.

TOEFL iBT®  felkészítő tanfolyami csomag

A TOEFL® (Test Of English as a Foreign Language) nyelvvizsga a nem angol anyanyelvű, külföldi egyetemekre és főiskolákra jelentkezők felvételéhez szükséges komplex és nehéz nyelvvizsga. A vizsga azt méri, hogy a jelentkező képes megérteni, beszélni, olvasni és írni egyetemi környezetben.  Aki sikeresen le szeretné tenni a  TOEFL iBT® vizsgát ismernie kell a vizsga felépítését és követelményét, rendelkeznie kell jó angol nyelvhasználattal, folyékony beszéd, írás és megértés készséggel egyetemi környezetben, elvont témákban. Bármilyen témára lehet számítani pl. népszerű tudományos, biológia, antropológia, művészet, mezőgazdaság, hogy csak néhányat említsünk. Az olvasási, hallgatási és szóbeli feladatok mind főiskolai szintű könyvekből és autentikus cikkekből kerülnek kiválasztásra.  A TOEFL iBT® sajátságosan, összevont készségekkel tesztel (integrated testing), arra kíváncsi, hogy a jelentkező képes használni több készséget egyszerre főiskolai szinten. Például egy olvasott szöveg és témában hozzá kapcsolódó előadás meghallgatása után bizonyos szempontok szerint képes az olvasott és hallott feladatról beszélni vagy fogalmazást írni magas színvonalon rövid idő alatt. Ez az ’összevont’ készség módszer. A TOEFL iBT® vizsga pontosan azt nézi, hogy a jövőbeni főiskolás meg tudja majd állni a helyét a külföldi egyetemen, előadás alatt képes jegyzetelni, prezentációt tartani, esszét írni stb. Ezért azok a diákok, akiknek erősek a készségeik, jobb eséllyel mennek át a nyelvvizsgán. A készségfejlesztő (Pre) és vizsga előkészítők (Preparatory) az ETS által javasolt, tematikusan kiválasztott tananyagból folynak.
Általánosságban egy háromlépcsős előkészítő csomagot ajánlunk, hogy mindenki megtalálja a számára a legmegfelelőbb megoldást.

A tanfolyamokat egymástól függetlenül és egymás után is el lehet végezni. Tehát nem feltételei egymásnak. A
TOEFL iBT® Preparatory vizsgára felkészítő tanfolyam a legnépszerűbb. Érdeklődésre bemérjük a tudását és segítünk a beiratkozásban.

Pr
TOEFL iBT® készségfejlesztő                                                                          
I. CRACKING the
TOEFL iBT®

A Pre tanfolyam azoknak javasolt, akik szeretnék a középfokú tudásukat megerősíteni, fejleszteni azokat a készségeket, amelyekkel eredményesen tudnak kommunikálni és eligazodni egy autentikus egyetemi környezetben. A tanfolyam bemeneti szintje középfokú tudás vagy 6 hónapnál nem régebbi vizsgaeredmény, pl. ITK Origo B2, City&Guilds B2, TELC B2, BME B2,). A tanfolyam alatt a TOEFL iBT® vizsga részfeladatain keresztül fejlesztünk készségeket, egészen pontosan, a négy alapkészség (olvasás, hallgatás, beszéd, írás) részkészségeit fejlesztjük. A tananyag itt is eredeti Toefl ibt teszt anyag, de itt specifikusan egy-egy részkészséget rövidebb feladatokkal célzottabb / direktebb módszerrel tanítunk. (Például: reading skill, azon belül hogyan használjuk a ’skimming’ azaz átfutás technikáját, vagy hogyan találjuk ki egy szó jelentését a szövegkörnyezetből stb.) A tanfolyam az ún. ’communicative approach’ (kommunikatív módszer) és az ’integrated skills development’ (összevont készség fejlesztés) eszközeivel dolgozik, mintegy megismerteti a jelentkezőt a TOEFL iBT® világával, követelmény milyenségével és magas szintjével, specifikusan a vizsga letételéhez szükséges szókinccsel (kb. 1000 új szó) és a megkívánt nyelvtani ismeretek. Szintén fontos még:

 • Beszédfejlesztés a sikeres kommunikációért egyetemi környezetben
 • ’Összevont készség’ módszer és részkészség fejlesztés az összevont vizsgáztatási elv követelményének eléréséhez (pl. olvasás és hallgatás majd beszéd vagy írás, stb.)
 • Készségfejlesztés (gyors olvasásfejlesztés, szókincsbővítés, hallás utáni értésfejlesztés, szóbeli kifejezés és írás pl. academic essay írásfejlesztés)
 • Főiskolai és egyetemi környezetben megértés és megértetés fejlesztés, ami bármely más, például meghallgatás, interjúnál is alkalmazható 
 • Időre teljesítés fejlesztése, gyakorlása

A Pre tanfolyam:

 • Órák száma- 32                    
 • Egyéni felkészülés-min 32 , javasolt- 48                 
 • Tananyag szintje- középfokú, gyenge felsőfokkal kombinálva                   
 • Csoportlétszám: max 9 fő                

 TOEFL iBT®Preparatory vizsgaelőkészítő                                                           II. ACHIEVING the TOEFL iBT®.

A TOEFL iBT® Preparatory csoportot azoknak ajánljuk, akik vagy már elvégezték a Pre képzést, vagy erős középfokú vagy felsőfokú tudással/vizsgával rendelkeznek pl. ITK Origo B2 min 75% vagy C1, City&Guilds B2 min 75% vagy C1, Telc C1, TOEFL iBT® min 75 pont, - egy éven belüli megszerzéssel, erős olvasás – hallgatás - beszéd és írás készséggel rendelkeznek és a vizsgára készülnek. Ezen a tanfolyamon nem részkészségeket fejlesztünk, hanem komplett feladatsorok megoldásával a vizsga pontos menetében gyakorlunk. Minden alkalommal teljes hallgatási, szóbeli és integrated (összevont, azaz olvasás – hallgatás - írás) esszé írás feladatokat oldunk meg. A teljes olvasás feladatsor és esszé írás otthoni munka. Szintén fontos:

 • A vizsga teljes megismerése, felépítése és követelménye
 • Test-taking (vizsgázási) stratégiák- feladatmegoldó stratégia és időbeosztás
 • Készség és vizsgafejlesztés 10 gyakorló vizsgán keresztül
 • Felkészítés végén komplett próbavizsga, hogy a teljes vizsgakörülményt és stresszt imitáljuk, és teljes kiértékelést adjunk

A Preparatory tanfolyam:

 • Óraszám- 32                  
 • Egyéni felkészülés- min 32        
 • Tananyag szintje- felsőfok és advanced
 • Csoportlétszám: max 6 fő                     

A felkészítő nyelvtanfolyamon és azon kívül a következő feladatokkal biztosan kell foglalkozni a sikeres vizsga érdekében:

 1. Feladat: a TOEFL iBT® szókészletének a gyakorlásával. A képzés során a gyakorló tesztek erre lehetőséget adnak, de minden hallgatónak ajánlott, hogy minél több eredeti szöveget, könyvet olvasson. Egyértelmű, hogy az amerikanizmusok ismerete fontos.
 2. Feladat: a könyvek olvasása mellett az olvasáskészség, az információ kigyűjtésének a készségét kell fejleszteni. A Reading Comprehension feladatok erre lehetőséget adnak a felkészítés folyamán, de hasonló feladatokat órán kívül is lehet végezni.
 3. Feladat: a könyvek olvasását írásgyakorlás követheti. Az esszé írás egyik lényeges része a TOEFL iBT® vizsgának. Integrált feladat, amikor az egyik készség felhasználásával más készségek használatát is gyakorolja a vizsgára készülő.
 4. Feladat: a hallás utáni készség fejlesztéséről feljebb lehet olvasni és érdemes az internet adta lehetőségeket kihasználni.
 5. Feladat: a beszédértés, a beszéd gyakorlásáról feljebb szintén lehet olvasni. A felkészítő tanfolyamon erre sok lehetőség van. A véleményalkotás gyakorlása szóban, vagy írásba lényeges része a felkészülésnek.
 6. Feladat: a timing, azaz, hogy a vizsgázó egy megadott feladatot egy megadott időn belül legyen képes elvégezni, a döntéseket meghozni, a feladatot megírni, a kérdést megválaszolni. Nem elég, hogy a feladatokat a vizsgázó átlássa és értse. A vizsga menete folyamatos, és minden feladatra megszabott idő áll rendelkezésre (lásd:TOEFL iBT® nyelvvizsga menüpont). A feladatokat a meghatározott időn belül kell jól megoldani.
 7. Feladat: a felhasználói nyelvtan ismerete. Hasonlóan más igényes nyelvvizsgához nem csak a leíró nyelvtani ismereteket (alapfok) tesztelik, hanem a magasabb nyelvvizsgára jellemző stiláris megnyilvánulást elősegítő nyelvtani szerkezeteket is, az összetett mondatokban való megnyilvánulás készségét. A tanfolyamon ezzel is foglalkoznak, de az intézet tankönyvcsaládjának User’s Grammar jegyzetét érdemes tanulmányozni.

 
MASTERING the TOEFL iBT®.                                                                                   III. Mastering the TOEFL iBT®

 

A Mastering the TOEFL iBT® csoport csak azoknak a diákoknak szól, akik már elvégezték a Pre és / vagy Preparatory tanfolyamokat, de még a TOEFL iBT® vizsga előtt gyakorolni szeretnének vagy azoknak, akik 100-110 pont felett szeretnének teljesíteni. Főként beszéd és írás feladatok gyakorlása történik. Azoknak akik ebbe a csoportba szeretnének járni a vizsga pontos ismeretével kell rendelkezni, mivel itt semmilyen elmélet nem található, csak gyakorlás. Szintén fontos:

 • Próbavizsga vagy
 • Teljes beszéd feladatsor és integrated (összetett készséget mérő) esszé gyakorlás 
 • Magas szintű feladatsor 
 • Gondosan válogatott anyag a legelszántabbaknak

A gyakorlás: Óraszám  4   
Egyéni felkészülés- 4, (próbavizsga-gyakorlás)       csak péntek és szombat délelőtt
Tananyag szintje- felsőfok, advanced, proficiency  
Csoportlétszám:  gyakorláskor max 6 fő, próbavizsgán max 12 fő.

Értékes információkhoz jut ha ellátogat a következő oldalra:

http://www.discoverbusiness.us

 A TOEFL / TOEFLiBT az Educational Testing Service (ETS) lajstromozott védjegye. A jelen árú/szolgáltatás az ETS által nem került átnézésre, illetve jóváhagyásra.

 

Élő Nyelvek Szemináriuma,
Élőnyelvek2010
Jelentkezni lehet központunkban:
Bp. V. kerület. Fejér György u. 8-10

Telefon: 06 20 9722744
email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Fő honlapunk címe:
www.elonyelvek.hu

ANGOL - NÉMET - FRANCIA - OLASZ - SPANYOL